26 October 2016

TRT AKADEMİ Dergisi’nin 2. Sayısı Yayında: Dijital Medya

İletişim akademisine TRT Akademi’yi yayımlayarak geç de olsa katılan TRT, ikinci sayısında “Dijital Medya” temasını ele alarak literatüre bu alanda bir katkı yapmayı amaçlamış. Konu dijital medya olunca hemen radarımıza takıldı elbette.
Derginin içeriği tamamen akademik. Dergi dediğimize bakmayın, içinde 15 makalenin yer aldığı, 1 çevirinin olduğu, 4 röportajın yapıldığı, dört ayrı analizin gerçekleştirildiği ve 5 ayrı kitabın eleştirildiği kalıncana bir kitap aslında. Sayfa kalınlığı, kağıt kalitesi derken kalın olduğu kadar kilogram olarak ağır da bir kitap olmuş. Allah muhafaza insanın kafasına vursanız kafası yarılır, öyle bir dergi 🙂

Editörlüğünü Erkan Durdu’nun yürüttüğü akademik dergide makaleleri bulunan yazarlar şu şekilde: Barış Bulunmaz, Lutz Peschke, Fırat Osmanoğulları, İsmail Hakkı Polat, Şule Karataş, Mutlu Binark, Eda Turancı, Kadriye Avcı, Zakir Avşar, Tülip Sepetçi, Sertaç Timur Demir, Selim Kanat, Vmer Alanka, Aslıhan Cezik, Muharrem Çetin, Yunus Emre Toprak, Gürsoy Değirmencioğlu, Aytekin İşman, Berkay Buluş, Kübra Sultan Yüzüncüyıl, Ali Korkmaz..

Filiz Aydoğan’ın çevirisiyle katkı sağladığı dergiye Yusuf Kaplan, Erol Göka, Tim Pool, Odunherif ve Detroitlikızıl ile yapılan röportajlar renk katmış.

Çeşitli analiz ve değerlendirmelerde bulunan isimler sırasıyla: Savaş Ferhat, Gökhan Yücel, Kemal Sayar, Filiz Balta Peltekoğlu ve Y.Irmak Pelketoğlu

Kitapları eleştirenlerin isimleri ise İbrahim Hakan Dönmez, Burak Medin, Ferhat Bakır, Mustafa Cıngı ve Birol Demircan.

Bizim ilgi alanımıza giren ve okuyunca faydasını da gördüğümüz çalışmaları sıralayacak olursak:

  1. Barış Bulunmaz: Gelişen Teknolojiyle Birlikte Değişen Pazarlama Yöntemleri ve Dijital Pazarlama
  2. Eda Turancı: Modanın Dijital Medya Dünyasına Sunumu: Moda Blogları Üzerine Bir İnceleme
  3. Erol Göka ile yapılan Dijital Medya ve Bireyin Psikolojisi röportajı
  4. Filiz Balta Peltekoğlu ve Y. Irmak Peltekoğlu: The Digitalization of Communications: Towards Content Marketing

Kitap eleştirilerinin esasında tamamını sevdik. Daha öncesinde Nesnelerin İnterneti ve İşbirliği Çağı isimli eserin kritiğini sitemizden de yapmıştık ama diğer kitapları da okuyup öylece bir kriterini yapalım diyoruz ve esasında hepsini okuyun isteriz. Cümleten iyi okumalar…
Derginin Dijital Medya isimli 2. sayısının online versiyonunu okumak için tıklayınız.
TRT Akademi Dergisinin web sitesine gitmek için tıklayınız.

Share

Mustafa Cıngı

Hi! Thank you for reading my posts. If you want to have more information about me, you can click "ABOUT ME" above, at the topmost of the site. Keep walking and enjoy the show :)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *